Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

HZS:Turistické chodníky v okolí požiariska v Malej Fatre sú uzatvorené

Na snímke lokalita v Malej Fatre smer Chleb- Hromové steny, južný vrchol, kde vypukol požiar suchej trávy v sobotu popoludní 12. novembra 2022. V Malej Fatre 13. novembra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Požiar suchej trávy na hrebeni Malej Fatry vznikol v sobotu popoludní, zasiahol plochu asi 300 krát 300 metrov. Na jeho likvidácii sa podieľalo 15 profesionálnych a 48 dobrovoľných hasičov.

Šútovo 13. novembra (TASR) – Z dôvodu sobotného (12. 11.) požiaru suchej trávy na hrebeni Malej Fatry uzatvorili niektoré turistické chodníky. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

"Upozorňujeme, že z dôvodu požiaru je uzatvorený červeno značený turistický chodník zo Snilovského sedla na Poludňový grúň, modro značený turistický chodník zo Šútova na Chatu pod Chlebom a žlto značený chodník zo Sedla za Hromovým smerom na Chatu pod Chlebom," informuje HZS.

Požiar suchej trávy na hrebeni Malej Fatry vznikol v sobotu popoludní, zasiahol plochu asi 300 krát 300 metrov. Na jeho likvidácii sa podieľalo 15 profesionálnych a 48 dobrovoľných hasičov. Požiar zlikvidovali krátko pred 19.30 h.