Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Inšpektorát práce si posvieti na tragickú smrť chlapčeka v obchode

Foto: TASR

Inšpektorát práce v Žiline bude skúmať, či v súvislosti s nedeľňajšou (10.5.) smrťou trojročného chlapčeka z Oravy v žilinskom obchodnom centre Baumax neboli porušené bezpečnostné predpisy.

Bratislava 11. mája (TASR) – Inšpektorát práce v Žiline bude skúmať, či v súvislosti s nedeľňajšou (10.5.) smrťou trojročného chlapčeka z Oravy v žilinskom obchodnom centre Baumax neboli porušené bezpečnostné predpisy. Ako povedal dnes pre TASR hlavný inšpektor práce Inšpektorátu práce Žilina Rudolf Kubica, k udalosti došlo pri nákupe vo vonkajších priestoroch nákupného centra, kde sa predávajú sadenice, zemina a iný záhradný tovar.



"Tovar sa zosunul a padol na dieťa. Samotnú udalosť skúmajú orgány činné v trestnom konaní. Našou úlohou je zisťovať, či niektorým zo zamestnancov boli porušené bezpečnostné predpisy. Zajtra po prvotných úkonoch orgánov činných v trestnom konaní vysielame na miesto inšpektorov práce. Neobviníme však konkrétnu osobu, ale organizáciu, pokiaľ zistíme, že neboli dodržané," povedal Kubica. Pomocou pri objasňovaní príčin tragédie by podľa Kubicu mal byť zabudovaný kamerový systém.

Úraz utrpel chlapec v nedeľu krátko popoludní. TASR o tom informoval Miroslav Chmelár zo spoločnosti Baumax s tým, že príčiny nešťastnej udalosti sú predmetom policajného aj interného vyšetrovania. "Naši zamestnanci poskytli zranenému chlapcovi prvú pomoc a privolali záchranárov. Žiaľ, po prevoze do nemocnice podľahol zraneniam. Miesto tragédie sme uzavreli a naša spoločnosť poskytne polícii maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní tohto nešťastia," uistil Chmelár a vyjadril sústrasť pozostalým.