Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Investor znemožneného projektu heliportu podal trestné oznámenie

Na snímke heliport v Liptovskom Mikuláši 20. októbra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Rozhodnutie samosprávy v Liptovskom Mikuláši zhatilo plány investora projektu civilného heliportu Cyrila Fogaša, ktorý podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Liptovský Mikuláš 11. novembra (TASR) – Investor projektu civilného heliportu Cyril Fogaš, ktorého pôvodné plány zhatilo rozhodnutie liptovskomikulášskej samosprávy, podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za zneužitie právomoci verejného činiteľa, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku a ohováranie.

„Okresný úrad (OÚ) v Žiline už viackrát potvrdil, že mesto Liptovský Mikuláš koná nezákonne vo veci vydávania územného rozhodnutia, ktoré by sa malo riadiť územným plánom, platným v čase, keď sme podávali návrh na vydanie územného rozhodnutia, nie novým, ktoré si mesto zadovážilo účelovo,“ zdôraznil Fogaš.

Definitíva by podľa neho mala byť známa do 30 dní, lebo OÚ v Žiline to postúpil Ministerstvu dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. „Mesto sa neustále odvoláva na nejaké interné usmernenia ministerstva, no príslušné konanie sa predsa musí riadiť výhradne všeobecne záväznými a platnými normami,“ skonštatoval Fogaš.

Mesto kauzu považuje za predvolebnú hru

Hovorkyňa radnice Slávka Kellová v reakcii uviedla, že Stavebný úrad v L. Mikuláš nemá vedomosť, že OÚ v Žiline nevyhovel protestu krajského prokurátora. „Ministerstvo nám už vlani vydalo metodické usmernenie, že sa má postupovať podľa aktuálneho územného plánu. Ak je konzistentné vo svojich stanoviskách, opätovne iba potvrdí svoj predchádzajúci názor,“ vysvetlila.

„Každý občan má právo podať návrh na začatie trestného konania. Ako s tým naložia zodpovedné orgány sa uvidí, ale je to podľa nás len predvolebná hra s cieľom ovplyvniť verejnú mienku. S veľkou pravdepodobnosťou budú tieto trestné oznámenia odložené ako neopodstatnené,“ dodala Kellová.