Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Kniha Pes Timo a fučivírus pomôže deťom pochopiť pandémiu koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Cez vtipný dej sa deti podľa autorky hravou a prístupnou formou zoznámia s aktuálnou spoločenskou situáciou.

Žilina 24. júna (TASR) – Pomôcť deťom pochopiť situáciu s novým koronavírusom má kniha Pes Timo a fučivírus kynologičky a kanisterapeutky Ľubice Bátoryovej. Na trh ju na konci júna uvedie žilinské vydavateľstvo Artis Omnis. Podľa šéfredaktorky vydavateľstva Andrey Harmanovej môže byť kniha prínosná pre rozhovory s deťmi o tom, čo nám doba priniesla a ako ju deti vnímajú.

"Píše sa v nej o zatvorených školách a škôlkach, o domácom vyučovaní, nosení rúšok či o pomáhaní seniorom," uviedla Harmanová s tým, že kniha je určená najmä mladším školákom.

Hlavnou postavou knihy, ktorú ilustroval Martin Luciak, je pes Timo. "Vnímavý, citlivý, ale aj veľmi hravý biely švajčiarsky ovčiak, ktorý stojí po boku malej Tamarky ako jej asistenčný pes. Timo chce byť v mimoriadnej situácii užitočný. Aj keď ako pes nechápe všetky súvislosti s pandémiou, cíti a vidí, že ľudia sú vykoľajení a bežný život sa z minúty na minútu zmenil," doplnila šéfredaktorka žilinského vydavateľstva.

Cez vtipný dej sa deti podľa autorky dozvedia mnohé zaujímavosti zo správania zvierat a predovšetkým sa hravou a prístupnou formou zoznámia s aktuálnou spoločenskou situáciou. "Pes Timo a fučivírus je vtipný príbeh, ktorý sa, ako inak, končí dobre. Príbeh, ktorý deti pohltí, lebo aj ony sú súčasťou tejto mimoriadnej doby. Kniha je malou odmenou za to, že to doma vydržali, pomáhali a správali sa zodpovedne," dodala Bátoryová.