Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Koaličný kandidát na primátora Žiliny M. Barčík predstavil program

Na snímke zľava Ľudmila Chodelková z OZ Žirafa, kandidát na žilinského primátora Martin Barčík, predseda strany Sieť Radoslav Procházka a manažér kampane Martin Kapitulík. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zástupcovia koalície politických strán SIEŤ, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, Most-Híd a OKS podpísaním koaličnej zmluvy deklarovali spoločný postup v komunálnych voľbách.

Žilina 19. septembra (TASR) – Kandidát stredopravej koalície na primátora Žiliny Martin Barčík dnes na tlačovej konferencii predstavil volebný program a 31 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva (MZ). Zástupcovia koalície politických strán SIEŤ, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, Most-Híd a OKS zároveň podpísaním koaličnej zmluvy deklarovali spoločný postup v komunálnych voľbách.

„Mesto, v ktorom som sa narodil a žijem, stagnuje. Pre Žilinu treba 'makať' celé funkčné obdobie, nie iba tri mesiace pred voľbami. Mám dynamický tím mladých ľudí a skúsených odborníkov. Spoločne sme pripravili program pre rozvoj Žiliny – krajšie a bezpečnejšie mesto s kvalitnejšou verejnou službou. Chcel by som sa všetkým poďakovať za podporu, podnety a cenné rady,“ povedal koaličný kandidát na primátora.

Zdôraznil, že v prípade úspechu vo voľbách chce pokračovať vo výstavbe mestských bytov a vybudovať 2000 nových parkovacích miest, na sídliskách bez spoplatnenia. „Zasadím sa o dostavanie športového areálu na Karpatskej. Za mimoriadne dôležité považujem vrátiť Centrum voľného času (CVČ) Žirafa do Žiliny a seniorom obnoviť jedáleň a priestory na Hornom vale. Z väčších investičných akcií spomeniem revitalizáciu Bulváru, výstavbu amfiteátra na kultúrno-spoločenské účely a vytvorenie rekreačnej zóny s využitím potenciálu Rajčianky, Váhu a Kysuce,“ dodal Barčík.

Koaličnú zmluvu o spoločnom postupe v komunálnych voľbách v Žiline podpísali podpredsedníčka Siete a primátorka Prievidze Katarína Macháčková, podpredseda SDKÚ-DS a poslanec Európskeho parlamentu (EP) Ivan Štefanec, podpredsedníčka NOVA a poslankyňa (EP) Jana Žitňanská, podpredseda SaS a poslanec NR SR Ľubomír Galko, podpredsedníčka Mostu-Híd a poslankyňa NR SR Lucia Žitňanská a regionálny líder OKS Juraj Petráš.

Kandidatúru na post primátora Žiliny doteraz oficiálne oznámili súčasný primátor Igor Choma (Smer-SD), podpredseda KDH Peter Belinský a nezávislí kandidáti Róbert Kašša a Štefan Comorek.