Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

V Turčianskych Tepliciach chcú byť hlavou mesta štyria kandidáti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O 13 poslaneckých miest v mestskom zastupiteľstve zvedie súboj 48 kandidátov.

Turčianske Teplice 1. októbra (TASR) - Mestská volebná komisia (MsVK) v Turčianskych Tepliciach zaregistrovala štyroch kandidátov, ktorí sa uchádzajú o post primátora mesta Turčianske Teplice. Všetci idú do novembrových komunálnych volieb ako nezávislí. Pre TASR to dnes uviedol predseda MsVK Pavol Hanko.

Kandidátmi na primátora Turčianskych Teplíc sú: zamestnanec Slovenskej národnej knižnice Igor Hus, štátna zamestnankyňa Marta Máliková, manažér Peter Matula a súčasný primátor Michal Sygút.

O 13 poslaneckých miest v mestskom zastupiteľstve zvedie súboj 48 kandidátov. Podľa Hanka nikoho nemuseli vyraďovať, všetci splnili zákonom stanovené podmienky.

Kandidáta na primátora T. Teplíc I.Husa podporujú Smer-SD,KDH a SNS

Mestská volebná komisia v Turčianskych Tepliciach oficiálne zaregistrovala Igora Husa ako nezávislého kandidáta na primátora mesta Turčianske Teplice. V novembrových komunálnych voľbách sa bude o priazeň voličov uchádzať aj s politickou podporou strán Smer-SD, KDH a SNS. TASR o tom dnes informoval Radko Duda, zástupca pre kontakt s médiami.

"Vážim si podporu týchto strán, ktoré sa rozhodli podporiť ma v blížiacich sa komunálnych voľbách, hoci som nezávislý a občiansky kandidát," reagoval Igor Hus. "Som pripravený prevziať zodpovednosť za spravovanie tohto mesta a spolupracovať so všetkými. Ponúkam zmenu štýlu komunikácie bez osočovania a osobných útokov," dodal nezávislý kandidát na primátora.