Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Končiaci primátor Slavkofský víta stanovisko ministerstva k heliportu

Na snímke heliport v Liptovskom Mikuláši 20. októbra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Radnica vlani zabránila budovaniu heliportu účelovou zmenou územného plánu.

Liptovský Mikuláš 1. decembra (TASR) – Dosluhujúci primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský víta stanovisko Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR ku kauze znemožnenej výstavby heliportu. Radnica jej vlani zabránila na základe protestnej petície občanov účelovou zmenou územného plánu.

„Toto rozhodnutie ministerstva, ktoré nám dáva za pravdu, považujem za satisfakciu. Musím sa poďakovať pracovníčkam nášho stavebného úradu, že odolali značnému tlaku a vytrvali v obhajobe nášho zamietavého postoja. Potvrdilo sa, že ak sa aj niekto dá kúpiť, tak naše mesto určite nie,“ uviedol Slafkovský dnes pre TASR.

Zároveň vysvetlil, že ministerstvo vyhovelo protestu krajského prokurátora, ktorý napadol a zrušil rozhodnutie Okresného úradu v Žiline. „Ak niekto bude chcieť mať heliport na danom mieste, musí postupovať podľa aktuálne platného územného plánu a požiadať mestské zastupiteľstvo o schválenie jeho doplnku,“ skonštatoval.



Investor znemožneného projektu Cyril Fogaš reagoval, že celé konanie nie je ešte definitívne uzavreté. „Podľa môjho názoru ministerstvo nemalo takýto dokument vôbec vydať, lebo ním vstúpilo do právoplatne neukončeného konania. Uvidíme, čo na to povie Generálna prokuratúra SR a ďalšie kompetentné inštitúcie,“ prízvukoval.

„Hoci zatiaľ nemôžeme postaviť riadny heliport, naďalej môžeme nerušene lietať z pracovnej plochy. To nám môže zakázať iba Letecký úrad SR, v žiadnom prípade vedenie mesta a primátor. Nechápem, prečo tak neústupčivo bráni výstavbe štandardného civilného heliportu, ktorý by pozdvihol celý región,“ dodal Fogaš.