Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Kontroly reštaurácií ukázali malé nedostatky aj frustráciu personálu

Kontrolórky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) za asistencie polície kontrolovali dodržiavanie protipandemických opatrení v reštauráciách a kaviarňach. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tomášková avizovala, že v kontrolách budú spolu s príslušníkmi Policajného zboru pravidelne pokračovať aj v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

Námestovo 30. septembra (TASR) – Dodržiavanie protipandemických opatrení v zariadeniach verejného stravovania v Námestove vo štvrtok kontrolovali pracovníci regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) i polícia. Podľa vedúcej oddelenia hygieny výživy RÚVZ v Dolnom Kubíne Jany Tomáškovej závažné nedostatky nezistili až na jedno zariadenie, kde dochádzalo k samoobslužnému predaju pokrmov.

"Najväčšie problémy vidíme v tom, že personál, ktorý kontroluje testy alebo COVID passy, je frustrovaný, pretože im ich zákazníci nadávajú. Dokonca v jednom zariadení bola i taká vyhrážka, že ho vypália alebo iné formy vyhrážok," uviedla Tomášková.



Voči zariadeniu, v ktorom dochádzalo k samoobslužnému predaju pokrmov, podľa Tomášikovej vyvodia dôsledky. "Prevádzkovateľa pozveme na RÚVZ a v správnom konaní mu uložíme dostatočne vysokú pokutu, aby sa to neopakovalo," potvrdila s tým, že blokovú pokutu neudelili. Nájdené drobné nedostatky prevádzkovatelia ihneď odstránili.

Tomášková avizovala, že v kontrolách budú spolu s príslušníkmi Policajného zboru pravidelne pokračovať aj v nasledujúcich dňoch a týždňoch.