Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

V Habovke sa stretnú folkloristi z celého Slovenska

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Vidiečanovu Habovku organizuje Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou.

Habovka 14. novembra (TASR) - Folkloristi z celého Slovenska sa v nadchádzajúci predĺžený víkend stretnú v oravskej obci Habovka. Uskutoční sa tam celoštátna súťaž a prehliadka hudobného folklóru dospelých Vidiečanova Habovka. Na svojom webe o tom informuje Oravské kultúrne stredisko, ktoré je spoluorganizátorom akcie.

Súťažná prehliadka bude v kultúrnom dome. "Na jednom pódiu sa stretnú tí najlepší, ktorí postúpili z predchádzajúcich kôl v kategóriách spevácke skupiny, ľudové hudby, sólisti speváci a sólisti inštrumentalisti," priblížili z kultúrneho strediska.

V piatok (17. 11.) bude súťažná časť Vidiečanovej Habovky, večer bude venovaný osobe Jozefa Vidiečana. V sobotu (18. 11.) súťaž doplnia o slávnostný galaprogram o 19.00 h. V rámci neho sa predstavia laureáti súťaže a špeciálny hosť. Podľa ďalších zverejnených informácií budú súčasťou podujatia aj remeselné workshopy, školy tanca a spevu.

Vidiečanovu Habovku organizuje Oravské kultúrne stredisko v spolupráci s obcou. Vyhlasovateľom a odborným garantom súťaže je Národné osvetové centrum v Bratislave.