Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Cesty v L. Mikuláši budú opravovať aj vďaka aplikácii rýchlejšie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Podľa Martina Kögela z VPS technici v teréne poruchu odfotia, nahrajú ju do aplikácie a tá automaticky zaznamená aj GPS súradnice z miesta.

Liptovský Mikuláš 7. októbra (TASR) - Výtlky na cestách, poškodené značky a ďalšie nedostatky odstránia pracovníci Verejnoprospešných služieb (VPS) mesta Liptovský Mikuláš rýchlejšie. Prácu im zjednoduší nová mobilná aplikácia, do ktorej pridávajú spozorované poruchy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Keď pracovníci VPS pôjdu opilovať stromy a všimnú si cestou napríklad poškodenú dopravnú značku, nahrajú ju do aplikácie. Takto budú informácie na jednom mieste a vďaka aplikácii budeme mať možnosť pohotovejšie reagovať," vysvetlila hovorkyňa. Ako dodala, všetky podnety hneď prichádzajú na mestský úrad. Odbor dopravy a životného prostredia môže na ich vyriešenie nasadiť pracovné tímy.

Podľa Martina Kögela z VPS technici v teréne poruchu odfotia, nahrajú ju do aplikácie a tá automaticky zaznamená aj GPS súradnice z miesta. Prípadné opravy preto podľa jeho slov zrealizujú rýchlejšie a svoj pracovný čas využijú efektívnejšie.

V súčasnosti používajú aplikáciu v skúšobnom režime siedmi technici. Po tomto období by mala byť sprístupnená aj ďalším zamestnancom.