Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

Lesníci majú nové školské centrum odborného vzdelávania a prípravy

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

V priestoroch Strednej lesníckej školy J. D. Matejovie v Liptovskom Hrádku uviedli dnes do prevádzky novozriadené Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť lesníctva.

Liptovský Hrádok 17. apríla (TASR) – V priestoroch Strednej lesníckej školy J. D. Matejovie v Liptovskom Hrádku uviedli dnes do prevádzky novozriadené Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť lesníctva. V rámci celoživotného vzdelávania bude poskytovať pracovníkom v lesníctve aj doškoľovanie a rekvalifikačné kurzy.

"Investícia do zlepšenia materiálno-technického a personálneho vybavenia by sa mala premietnuť do zvýšenia kvality vzdelávania a možností lepšieho profesijného uplatnenia absolventov. Mimochodom, otvárame nový študijný odbor podnikateľ pre rozvoj vidieka so zameraním na obhospodarovanie lesných plôch a podhorských oblastí," uviedol pre TASR riaditeľ školy Viliam Prukner.

Podpredseda zriaďovateľského Žilinského samosprávneho kraja Branislav Tréger zdôraznil, že je to veľmi dôležitý nástroj na priblíženie vzdelávania k praxi. "Toto je v poradí už desiate obdobné centrum v našom kraji. V danom regióne treba vyprofilovať charakteristické oblasti a zlepšiť podmienky praktického vzdelávania, lebo všeobecne cítiť, že absentuje kvalifikovaná pracovná sila s praxou," skonštatoval.

"Bodaj by takýchto centier bolo čo najviac. Už jeho názov predurčuje, že sa bude venovať praktickej stránke odborných predmetov, aby ľudia vstupovali do praxe s nevyhnutnými praktickými skúsenosťami. Je to jedinečná možnosť aj pre bývalých absolventov a ďalších záujemcov o doškoľovanie," dodal Igor Viszlai zo štátneho podniku Lesy SR.