Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Žilinský kraj

Lesy SR cez víkend odstránia suché stromy okolo cesty pri Strečne

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dnes taktiež začínajú rekonštruovať lesnú cestu v turisticky vyhľadávanej Gaderskej doline v Martinskom okrese.

Strečno 20. augusta (TASR) – Vedenie štátneho podniku Lesy SR upozornilo motoristov na nevyhnutnú čiastočnú uzáveru úseku frekventovanej hlavnej cesty I/18 pod Strečnom počas blížiaceho sa víkendu 22. augusta a predbežne aj 23. augusta od 5.30 do 11. h pre odstraňovanie uschnutých stromov pomocou vrtuľníka.

"V minulých dňoch sme okolo tohto úseku vypílili 200 metrov kubických ihličnatých stromov napadnutých lykožrútom, ktoré by vplyvom silného vetra mohli spadnúť na prechádzajúce autá. Extrémne horúčavy zdržali odvoz vypílených stromov, musíme ho dokončiť teraz," vysvetlil hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek.

Riziko pádu stromov počas odvozu si podľa neho vyžiada v polhodinových intervaloch uzáveru cesty v obidvoch smeroch. "Motoristom preto odporúčame, aby úsek medzi Strečnom a Martinom radšej obišli, lebo v opačnom prípade budú musieť počítať s približne polhodinovým zdržaním," zdôraznil Rezek.

Zároveň pripomenul, že Lesy SR začínajú dnes rekonštruovať lesnú cestu v turisticky vyhľadávanej Gaderskej doline v Martinskom okrese. "Rekonštrukčné práce potrvajú až do konca októbra. Turisti musia preto počítať so zvýšeným pohybom mechanizmov a obmedzeniami na niektorých úsekoch," dodal hovorca Lesov SR.