Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Letnú kúpeľnú sezónu v Lúčkach otvoria opäť poľovníci

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Návštevníci budú môcť otestovať novú saunu, vírivý kúpeľ a ochladzovací bazén.

Lúčky 23. júna (TASR) – V poslednom období významne zmodernizované liečivé termálne kúpele v liptovskej obci Lúčky pod Chočskými vrchmi otvoria v nedeľu 28. júna hlavnú letnú sezónu v poradí už piatym ročníkom Poľovníckeho dňa. Návštevníci budú môcť otestovať novú saunu, vírivý kúpeľ a ochladzovací bazén.

Riaditeľka a. s. Kúpele Lúčky Anastázia Mičková pripomenula, že vo vonkajšom vitálnom svete splnili túžbu mnohých klientov saunovať sa pod holým nebom. „Budú môcť lepšie využívať tunajšie prírodné danosti. Veríme, že to prinesie nárast návštevnosti a tržieb, ktoré chceme využiť na ďalšiu modernizáciu,“ konštatovala.

V čele slávnostného poľovníckeho sprievodu bude bohyňa lovu Diana. „Poľovníctvo patrí neodmysliteľne k nášmu regiónu a toto podujatie je príležitosťou nahliadnuť do jeho tajov v jedinečnej kombinácii s liečivou termálnou vodou,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

„Skúsení sokoliari predvedú svojich dravcov a určite zaujme aj umenie vábenia. Súčasťou každej poriadnej poľovačky sú psy. Záujemcovia budú môcť zistiť rozdiel medzi stavačom, duričom a farbiarom. Najmä na deti čakajú rôzne súťaže,“ dodal člen ružomberskej poľovníckej organizácie František Homola.