Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Linka MHD v Žiline bude cez prázdniny premávať každý deň

Žilina, centrum, ilustračné foto Foto: Pozicovnabicyklov.sk

Spoje budú premávať denne od 10.20 do 21. hodiny, približne v hodinovom intervale.

Žilina 30. júna (TASR) – Žilinčania môžu počas letných prázdnin využiť linku mestskej hromadnej dopravy (MHD) číslo 67, ktorá premáva na Vodné dielo Žilina. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval primátor Žiliny Igor Choma.

Doplnil, že spoje budú premávať denne od 10.20 do 21. hodiny, približne v hodinovom intervale. „Na linku číslo 67 môžu cestujúci prestúpiť na zastávke Fatranská alebo Matice slovenskej z liniek číslo 4, 5, 6, 7 a 14. Predpokladáme, že sa táto linka bude využívať, keďže už sú prázdniny a na Vodné dielo bude chcieť cestovať viac ľudí,“ povedal Choma.

Podľa riaditeľa Dopravného podniku mesta Žilina (DPMŽ) Jána Barienčíka prevádzkovali v minulosti linku č. 67 v letných mesiacoch počas víkendov a jej služby rozšírili pre zvyšujúci sa záujem. „Sami vidíme, že počet cestujúcich na tejto linke narastá a Žilinčania radi využívajú cestovanie na Vodné dielo za oddychom našou MHD,“ podotkol Barienčík s tým, že v lokalite Vodného diela je vybudovaná nová zastávka pri vchode do športovo-rekreačného parku.

„Do zastávky s obratiskom investovala Vodohospodárska výstavba, bez akýchkoľvek nákladov DPMŽ či mesta Žilina. V blízkosti zastávky sa rozširujú rôzne aktivity, ako je eXtreme park. Využili sme túto možnosť a chceme nalákať cestujúcich, aby sme ich mohli prepraviť. V minulom roku sme na tejto linke prepravili do 6000 cestujúcich,“ uviedol riaditeľ DPMŽ.