Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Liptov má za sebou jednu z najdlhších a najlepších zimných sezón

Na snímke vynášajú členky folklórnej skupiny Tepličan a Detského folklórneho súboru Turnička z Liptovskej Tepličky Majmorenu v obci Liptovská Teplička 15. marca 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zhodli sa na tom členovia Oblastného združenia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. Popri vyťaženosti lyžiarskych stredísk sa to prejavilo aj vo vyššej návštevnosti akvaparkov.

Liptovský Mikuláš 12. mája (TASR) – Nedávno skončená zimná turistická sezóna v Liptove bola historicky jednou z najdlhších a najúspešnejších. Zhodli sa na tom členovia Oblastného združenia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. Popri vyťaženosti lyžiarskych stredísk sa to prejavilo aj vo vyššej návštevnosti akvaparkov.

„Lyžiarska sezóna trvala u nás vďaka výborným snehovým podmienkam až 150 dní a prejavilo sa to na zvýšenom počte turistických návštevníkov a ich prenocovaní. Takmer 40 % tvorili Slováci, ďalej Poliaci, Česi, Ukrajinci, Rusi, hostia z pobaltských štátov a Maďari,“ spresnil predseda predstavenstva OOCR Ján Blcháč.

Najväčšie slovenské lyžiarske stredisko Jasná zaznamenalo podľa Bohuša Hlavatého zo spoločnosti Tatry mountain resorts nárast tržieb o 23 %. „Výrazný nárast počtu predaných skipasov cez externých ubytovateľov je veľmi pozitívnym dôkazom prehlbujúcej sa spolupráce subjektov cestovného ruchu,“ skonštatoval.

O 12 % vzrástol počet prepravených turistov piatimi linkami liptovských skibusov. „Až 81.200 cestujúcich svedčí o tom, že táto služba má opodstatnenie a približuje našu vybavenosť alpským strediskám,“ dodala riaditeľka OOCR Darina Bartková s tým, že Liptáci chystajú množstvo noviniek aj na letnú sezónu.