Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Liptáci spustili projekt neohláseného testovania kvality reštaurácií

Ilustračné foto. Foto: Nadačný fond Telekom

Reštaurácie, ktoré splnia prísne stanovené kritériá, získajú ešte pred začiatkom zimnej sezóny prestížny certifikát kvality Liptovská hviezda.

Liptovská Sielnica 30. septembra (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov po minuloročnom hodnotení ubytovacích zariadení odštartovala dnes neohlásené anonymné testovacie návštevy vybraných viac ako dvoch desiatok reštaurácií. Tie, ktoré splnia prísne stanovené kritériá, získajú ešte pred začiatkom zimnej sezóny prestížny certifikát kvality Liptovská hviezda.

„Liptov je turistický región a náš úspech naozaj v prvom rade závisí od kvality poskytovaných služieb, medzi ktorými má gastronómia veľmi dôležité miesto. Ku kvalitnej lyžovačke predsa patrí kvalitná kuchyňa. Záleží nám na tom, aby sa aj tunajšie najlepšie stravovacie zariadenia neustále zlepšovali,“ uviedla pre TASR riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Význam spomínaného projektu vyzdvihol aj jeho garant, renomovaný kuchár Gabriel Kocák. „Robí sa to pre dobrú vec, podporiť jedinečnú regionálnosť a aby aj ľudia na Slovensku začali vnímať jedlo konečne trochu inak, lebo nenadarmo sa vraví, že sme to, čo jeme. Aj v uponáhľanej dobe sa treba učiť jesť kvalitne, aby to bol zakaždým nezabudnuteľný gastronomický zážitok,“ zdôraznil Kocák.

„Už bolo načase, aby niekto objektívne otestoval a ohodnotil úroveň liptovských reštaurácií. Viaceré si určite zaslúžia uznanie. Všetkých sa nás zmocňovala zdravá tréma ako pred každým zákazníkom, no verím, že sa nemáme čoho obávať. Varíme tradičné krajové jedlá výhradne z čerstvých surovín,“ dodal Anton Považský, spolumajiteľ testovanej koliby na brehu Liptovskej Mary.