Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Liptov sa stáva čoraz väčším rajom pre peších turistov

Liptovská Mara Foto: TASR/Michal Svítok

Najdôležitejšie diaľkové trasy sú označené červenou, chodníky miestneho významu modrou, zelenou či žltou farbou a všetky vychádzajú z miest, obcí a turistických stredísk.

Liptovský Mikuláš 3. júna (TASR) – Liptovský región ponúka v začínajúcej sa letnej sezóne nepreberné množstvo príležitostí a neustále sa zlepšujúce podmienky pre vyznávačov pešej turistiky. Viac ako 1000 kilometrov značkovaných chodníkov vytvára členité trate rozmanitej dĺžky a náročnosti.

„Keď sa návštevníci Liptova vyberú na ktorúkoľvek svetovú stranu, narazia všade, od Veľkej Fatry cez Chočské vrchy až po Nízke a Západné Tatry na príťažlivú horskú scenériu, ktorá nadchne aj najnáročnejších peších turistov,“ skonštatoval Ján Dzuroška zo Žiarskej doliny.

Zároveň spresnil, že najdôležitejšie diaľkové trasy sú označené červenou, chodníky miestneho významu modrou, zelenou či žltou farbou a všetky vychádzajú z miest, obcí a turistických stredísk. „Značenie chodníkov sa neustále zlepšuje a informačné tabule zapĺňajú ďalšie atraktívne miesta,“ skonštatoval.

„Dlhé roky nám chýbala kvalitná infraštruktúra, ale nové lanovky či zrekonštruované horské chaty pomohli odstrániť tento hendikep. Preto veríme, že turistika v Liptove je už rovnako atraktívna ako vo Vysokých Tatrách,“ dodala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.