Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Obec Liptovské Revúce chce naštartovať rozvoj lyžiarskeho strediska

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Pre našu dolinu je cestovný ruch jedným z mála možných spôsobov obživy, tvrdí starostka.

Liptovské Revúce 19. augusta (TASR) – Samospráva obce Liptovské Revúce hľadá náhradu za doterajšieho nájomcu lyžiarskeho vleku, ktorý po minulej zimnej sezóne odstúpil od zmluvy. Hlavným zámerom je, aby ambiciózny investor naštartoval nevyhnutný rozvoj a zabezpečil prevádzku lyžiarskeho strediska.

„Pre našu dolinu je cestovný ruch jedným z mála možných spôsobov obživy, preto sa snažíme výraznejšie vzkriesiť aj jeho zimnú podobu. Hľadáme seriózneho a solventného partnera, lebo si nemyslím, že je najlepším riešením, aby lyžiarske stredisko prevádzkovala obec,“ uviedla pre TASR starostka Jana Šimová.

Jedinou schodnou cestou podľa nej je, že prejaví záujem nejaký skutočne zodpovedný investor. „Samozrejmosťou bude naša všemožná ústretová pomoc,“ uistila s tým, že v Liptovských Revúcach sa nachádza v nádhernej prírodnej scenérii jeden z najdlhších lyžiarskych svahov v širokom okolí.

„Potenciálni záujemcovia majú čas predložiť svoje konkrétne ponuky do konca augusta. Netrpezlivo očakávame, že niekto zareaguje. Naša obec potrebuje takýto rozvojový impulz, lebo je tu množstvo ubytovacích kapacít, ktoré sú najmä v zime nedostatočne obsadené,“ dodala starostka Liptovských Revúc.