Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Sídlisko Belanská v Liptovskom Hrádku má nové chodníky a parkoviská

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Nový asfaltový povrch majú aj dva frekventované chodníky na ulici SNP.

Liptovský Hrádok 8. novembra (TASR) - Obyvatelia sídliska Belanská v Liptovskom Hrádku už využívajú nové chodníky a parkoviská. Stavebné práce ukončili v týchto dňoch, dodávateľskej firme mesto zaplatí 96.000 eur.

"V tejto časti mesta obyvatelia dlhodobo kráčali po nespevnených plochách. Namiesto nich už majú k dispozícii chodník zo zámkovej dlažby v okolí materskej školy i od bytového domu na Belanskej 577 až po cyklotrasu," opísala vedúca odboru výstavby mestského úradu v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

Plochy na parkovanie vozidiel vytvorili z polovegetačných panelov. Pri kotolni blízko materskej školy urobili desať parkovacích miest, oproti materskej škole sedem a päť miest pribudlo pri bytovom dome.

Nový asfaltový povrch majú aj dva frekventované chodníky na ulici SNP. S prácami finišovali na konci októbra. Dodávateľská firma najskôr opravila chodník v smere od pošty k železničnému nadjazdu. "Následne pristúpila k oprave úseku chodníka od železničného nadjazdu v smere do mesta," dodala vedúca odboru výstavby s tým, že mesto to bude stáť 94.000 eur.

Parkovacie miesta pribudli tiež pri materskej škole v Dovalove. Najskôr odstránili oplotenie, následne pristúpili k úprave plochy. Finálny asfalt položili v utorok. "Novovybudované parkovacie miesta ešte stavebná firma vyznačí vodorovným značením," povedala Strapoňová.