Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Žilinský kraj

Liptovský Hrádok opraví poškodenú cestu popri Váhu

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR – František Iván

Radnica sa pokúsila na tento účel združiť nevyhnutné finančné prostriedky od tamojších firiem.

Liptovský Hrádok 10. septembra (TASR) – Liptovskohrádocká mestská samospráva chce ešte v tomto kalendárnom roku opraviť na viacerých miestach veľmi výrazne poškodenú obslužnú cestnú komunikáciu. Vedie popri Váhu po okraji priemyselnej zóny a devastujú ju najmä kamióny naložené drevom.

"Ak sa nám podarí čo najrýchlejšie vybrať zhotoviteľa a bude nám žičiť počasie, verím, že to do zimy stihneme," uistil primátor Branislav Tréger. Zároveň spresnil, že komplexná rekonštrukciu takmer kilometrového cestného úseku by stála približne 300.000 eur, a preto sa sústredia iba na najviac poškodené časti.

Hlboké jamy vo vozovke vznikli podľa neho kombináciou preťažených kamiónov a podmytého podložia. "Pod nákladiakmi naloženými drevom sa asfaltový koberec doslova prehýba, láme a prepadáva," skonštatoval pre TASR. Radnica sa pokúsila na tento účel združiť nevyhnutné finančné prostriedky od tamojších firiem.

"Ústretovo zareagoval sumou 18.000 eur iba štátny podnik Lesy SR, ktorý tam má drevosklad. Dúfali sme, že sa pridajú viacerí," dodal primátor Liptovského Hrádku s tým, že mesto pripravuje v najbližšej budúcnosti aj komplexnú rekonštrukciu prístupovej cesty na skládku komunálneho odpadu a jednej z hlavných ulíc.