Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Bratislavské súdy zamietli staršiu žalobu mesta

Ilustračné foto Foto: TASR

Krajský súd v Bratislave zamietol podľa žalobu mesta Liptovský Mikuláš z apríla 2013 o vydanie bezdôvodného obohatenia za prenájom priestorov pre zariadenie mestského rozhlasu.

Liptovský Mikuláš 13. mája (TASR) – Okresný súd Bratislava III a Krajský súd v Bratislave zamietli podľa hovorkyne liptovskomikulášskej radnice Viktórie Čapčíkovej žalobu mesta Liptovský Mikuláš z apríla 2013 o vydanie bezdôvodného obohatenia za prenájom priestorov pre zariadenie mestského rozhlasu.

Úradujúci primátor Ján Blcháč zdôraznil, že od začiatku to bola úplne nezmyselná žaloba zo strany bývalého vedenia radnice. „Napokon, jednoznačne to potvrdili aj príslušné súdy. Zbytočne sme prišli o finančné prostriedky, ktoré sme mohli namiesto úhrady trov konania použiť oveľa užitočnejšie,“ povedal Blcháč.

Zároveň vysvetlil, že spomínané súdy sa nestotožnili s požiadavkou mesta, aby súkromná spoločnosť zaplatila 2593 eur za prenájom priestorov na mestskom úrade a v kultúrnych domoch v jednotlivých mestských častiach, kde boli umiestnené počítačové zostavy na prevádzkovanie mestského rozhlasu.

„Obidva súdy skonštatovali, že bola riadne uzatvorená zmluva o nájme za jedno euro a zmluvné strany sa dohodli, že mesto ako nájomca nie je oprávnené požadovať akékoľvek náklady vynaložené v súvislosti s nájmom. Ani sa nepreukázalo, že by vypovedaním zmluvy došlo k obohateniu,“ dodal Blcháč.