Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Žilinský kraj

Obyvatelia Liptovského Mikuláša si môžu vyzdobiť komunitné stromčeky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hlavné námestie zdobí okrem betlehemu aj svetelná výzdoba a nadrozmerné gule povešané na listnatých stromoch.

Liptovský Mikuláš 11. decembra (TASR) - Obyvatelia Liptovského Mikuláša si môžu ľubovoľne vyzdobiť komunitné vianočné stromčeky vo svojich mestských častiach. Označené sú hviezdou na vrcholci a tabuľkou. Sú to tie isté stromy ako vlani, zmena nastala len v Starom Meste. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

V Andiciach a Beniciach sa komunitný vianočný strom nachádza pri kultúrnom dome, pre mestské časti Bodice a Demänová je vyčlenený v parku pri kultúrnom dome. Ploštínčania si budú môcť vyzdobiť stromček pri Urbárskom dome, v Iľanove vedľa kultúrneho domu. "Stromček na komunitné zdobenie sa nachádza aj v blízkosti detského ihriska v Stošiciach, pre Podbrezinčanov a Vitálišovčanov rastie v hornej časti pešej zóny na Hruškovej ulici. V Okoličnom je vytypovaný pri Váhu na ulici Pobrežnej," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že v Liptovskej Ondrašovej bude pri kultúrnom dome, v Palúdzke pri detskom ihrisku na Ulici J. Lenka. Nábrežie skrášli stromček pri odpočívadle na cyklochodníku a v Starom Meste v Parku spomienok.

Súčasťou liptovskomikulášskych Vianoc je tiež drevený betlehem pod arkádami mestského Múzea Janka Kráľa. Atmosféru na námestí dotvára už päť rokov, každý rok ho radnica doplnila o nový prvok. "K pôvodnej kompozícii Svätej rodiny v životnej veľkosti postupne pribudli Traja králi, pastierik s ovečkami a dievčatko s milodarom. V tejto chvíli je už betlehem kompletný," doplnila Katarína Verešová z múzea.

Hlavné námestie zdobí okrem betlehemu aj svetelná výzdoba a nadrozmerné gule povešané na listnatých stromoch.