Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Rokovanie mestského zastupiteľstva v L.Mikuláši vo štvrtok nebude

Na snímke Námestie Osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. Foto: TASR - Miroslava Siváková

Rokovanie sa tak prekladá na obdobie po 23. marci.

Liptovský Mikuláš 11. marca (TASR) – Rokovanie Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši sa vo štvrtok (12. 3.) neuskutoční. Rozhodol o tom krízový štáb mesta na základe nariadenia Ústredného krízového štábu SR o zákaze hromadných podujatí v súvislosti s hrozbou nákazy novým koronavírusom. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Keďže je mestské zastupiteľstvo verejným zhromaždením, kde majú zo zákona prístup aj občania, a mali by sa na ňom zúčastňovať poslanci aj zamestnanci mestského úradu, čo je vyše 100 ľudí, museli sme rešpektovať nariadenia ústredného krízového štábu a úradu verejného zdravotníctva. Z tohto dôvodu sme museli zasadnutie posunúť na termín po uplynutí lehoty, počas ktorej boli prijaté opatrenia a zákaz zhromažďovania," uviedla prednostka liptovskomikulášskeho mestského úradu Marta Gutraiová.

Rokovanie sa tak prekladá na obdobie po 23. marci. Presný dátum oznámi primátor mesta Ján Blcháč po zrušení opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. Mestskí poslanci mali rokovať napríklad o tohtoročnom rozpočte mesta, ktorý zatiaľ nie je schválený, či o vyhlásení voľby nového hlavného kontrolóra mesta.