Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

V Palúdzke postavili hmyzí hotel

Ilustračné foto. Foto: TASR – Erika Ďurčová

Liptovskomikulášska materská škola zaujala porotu paletovou záhradkou, použitím recyklovaných prvkov a celkovým stvárnením oázy.

Liptovský Mikuláš 16. júna (TASR) – Deti z Materskej školy Palúčanská v Liptovskom Mikuláši budú pozorovať prírodu priamo v školskej záhrade. V júni tam postavili v spolupráci s rodičmi, deťmi a Slovenskou agentúrou životného prostredia hmyzí hotel. Získali ho ako hlavnú cenu z projektu Zelená oáza – skrášli si svoje okolie. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Veríme, že chrobáčiky rôznych druhov tu s radosťou nájdu svoj nový domov. Hotel poslúži nielen im, ale aj deťom na edukatívne účely," uviedla riaditeľka školy Miroslava Jurčová.

Do projektu sa súťažne zapojili školy a jednotlivci z celého Slovenska. Hodnotitelia posudzovali stvárnenie zelených oáz, nápaditosť, prvky envirovýchovy či využitie recyklovaného materiálu. Zelená oáza mala tiež podporiť miestnu biodiverzitu a pomôcť v boji proti zmene klímy. Liptovskomikulášska materská škola zaujala porotu paletovou záhradkou, použitím recyklovaných prvkov a celkovým stvárnením oázy, dodala hovorkyňa mesta.