Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

Zimný štadión v Liptovskom Mikuláši dostane novú fasádu

Ilustračné foto. Foto: Mesto Trebišov

Peniaze na túto etapu rekonštrukcie získalo mesto vo forme dotácie od Ministerstva financií SR vo výške milión eur.

Liptovský Mikuláš 3. augusta (TASR) – Rekonštrukcia zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši bude pokračovať ďalšími prácami. Radnica naplánovala realizáciu novej fasády, ktorá má byť úspornejšia a podľa Jána Sokolského z kancelárie vedenia mesta aj estetickejšia.

„V rámci rekonštrukcie zrealizujeme aj úpravu južnej, východnej a západnej fasády zimného štadióna. Tvoriť ju budú sendvičové panely, ktoré majú skvelé tepelno-izolačné vlastnosti. Zároveň vďaka ich farebnej variabilite pohľadovej úpravy plechu bude fasáda pôsobiť hravejším dojmom," priblížil Sokolský.

Okrem fasády by v rámci tejto etapy obnovy štadióna mali dokončiť rozcvičovňu, kancelárie pre administratívu zimného štadióna a analýzu zápasov. Zhotoviteľ následne pristúpi k rekonštrukcii vodomernej šachty, nainštaluje systém odvlhčenia priestoru nad ľadovou plochou a namontuje potrebnú technickú infraštruktúru.

„Chystáme sa tiež na inštaláciu moderného multimediálneho zariadenia, ktoré bude prenášať obraz a zvuk pre skvalitnenie diváckeho zážitku zo športového podujatia," zhrnul vedúci odboru výstavby liptovskomikulášskeho mestského úradu Matej Petran.

Peniaze na túto etapu rekonštrukcie získalo mesto vo forme dotácie od Ministerstva financií SR vo výške milión eur.