Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Gotický kostol v Ludrovej opäť otvoria pre verejnosť

Na snímke mimoriadne vzácny ranogotický kostolík z druhej polovice 13. storočia, ktorý stojí na návrší neďaleko dolnoliptovskej obce Ludrová. Foto: TASR/Romana Buganová

Kostol možno navštíviť na objednávku. Tú treba múzeu zaslať 48 hodín pred plánovanou prehliadkou.

Ludrová 21. mája (TASR) – Gotický kostol v Ludrovej v okrese Ružomberok od pondelka 25. mája opäť otvoria pre návštevníkov. Na sociálnej sieti o tom informuje správca expozície, Liptovské múzeum v Ružomberku.

Kostol možno navštíviť na objednávku. Tú treba múzeu zaslať 48 hodín pred plánovanou prehliadkou. Záujemcovia o prehliadku by však mali počítať s protipandemickými opatreniami. "Kapacita návštevníkov počas jedného asi polhodinového vstupu je desať ľudí v exteriéri areálu kostola a desať v interiéri pri zachovaní dvojmetrových odstupov," uvádza správca expozície.

Prehliadka sa uskutoční pod dozorom lektora, no bez výkladu. V interiéri pamiatky je trasa prehliadky vymedzená. V areáli aj interiéri kostola sa návštevníci musia pohybovať s tvárou prekrytou rúškom alebo inou ochranou dýchacích ciest. "Pri vstupe sú povinní vydezinfikovať si ruky. Počas prehliadky je potrebné zdržať sa dotýkania zariadenia kostola," dopĺňa správca.