Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Vydarená lyžiarska sezóna na Kubínskej holi pokračuje cez víkend

Kubínska hoľa, archívne foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

"Teší nás, že výrazne vzrástol počet návštevníkov, ktorí boli u nás prvý raz", uviedol pre TASR marketingový manažér Maroš Badáň.

Dolný Kubín 9. apríla (TASR) – Lyžiarske stredisko na Kubínskej holi nad Dolným Kubínom už začína bilancovať historicky najlepšiu hlavnú zimnú sezónu, hoci sa ešte úplne neskončila, lebo bude pokračovať minimálne počas blížiaceho sa víkendu.

"Napriek tomu, že sezóna sa začala u nás veľmi neskoro, otvárali sme ju až 27. decembra, čo sa ešte asi nikdy v minulosti nestalo, už predbežné čísla nám jasne ukazujú, že to bola historicky najlepšia lyžiarska sezóna na Kubínskej holi a ešte úplne sa nekončí," uviedol pre TASR marketingový manažér Maroš Badáň.

Výraznou mierou sa pod to podľa neho podpísali obrovské investície do vybudovania výkonného systému technického zasnežovania. "V súčasnom období veľmi nevyspytateľného počasia musí zasnežovanie fungovať ozaj plnohodnotne, aby sme dokázali pripraviť zjazdové trate na patričnej úrovni," skonštatoval.

"Teší nás, že výrazne vzrástol počet návštevníkov, ktorí boli u nás prvý raz. V ankete hodnotili kladne ceny skipasov, pripravenosť tratí i doplnkové služby. Už sme sa chceli pustiť do novej investície, ktorá bude prekvapením nasledujúcej sezóny, ale kým to pôjde, budeme ešte pokračovať vo víkendovej prevádzke," dodal Badáň.