Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Martinská nadácia Nová šanca pomohla 23 rodinám v ťažkej situácii

Ilustračné foto. Foto: Facebook Nadácia Križovatka

Pomoc je určená pre jednotlivcov a rodiny v sociálnej, ekonomickej a existenčnej núdzi.

Martin 7. júla (TASR) – Nadácia Nová šanca, ktorú v júni 2019 založilo mesto Martin, pomohla doteraz 23 rodinám v ťažkej životnej situácii. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že pomoc je určená pre jednotlivcov a rodiny v sociálnej, ekonomickej a existenčnej núdzi. „Aj jednotlivcom a rodinám, kde má živiteľ rodiny zmenšenú pracovnú schopnosť, alebo je fyzicky či psychicky hendikepovaný. A tiež talentovaným deťom zo znevýhodnených podmienok či seniorom," uviedla Kalmanová.

„Za rok existencie nadácie sa nám podarilo vyzbierať desiatky tisíc eur od rôznych sponzorov, podnikateľov, ale tiež jednotlivcov, ktorým záleží na osude iných. Som nesmierne rád, že vďaka Novej šanci sme dokázali pomôcť už 23 rodinám, ktoré sa ocitli v komplikovanej situácii. Verím, že v nasledujúcich mesiacoch k nim pribudnú desiatky ďalších," povedal primátor Martina a iniciátor založenia nadácie Ján Danko.

Nadácia má podľa Kalmanovej založený transparentný účet a informuje každého darcu finančných prostriedkov o ich využití.

„Starať sa o obyvateľov mesta znamená predovšetkým nájsť konkrétne riešenia pre ľudí. Úsmevy a úprimná radosť obdarovaných dokazujú, že naša práca má zmysel. Rád by som preto všetkých vyzval, aby prispeli do nadácie a dokázali, že vzájomná pomoc a spolupatričnosť sú hodnotami nášho mesta," uzavrel martinský primátor.