Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Nový martinský primátor J. Danko sa ujal funkcie

Ján Danko, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Na primátorskom poste vymenil Andreja Hrnčiara, ktorý po troch volebných obdobiach už nekandidoval.

Martin 3. decembra (TASR) – Novozvolený primátor Martina Ján Danko (nezávislý) sa ujal funkcie na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Na primátorskom poste vymenil Andreja Hrnčiara, ktorý po troch volebných obdobiach už nekandidoval.

"Ponúkam tvrdú prácu a budem ju vyžadovať od všetkých pracovníkov mestského úradu, ale aj od poslancov. Máme totiž historickú šancu získať pre mesto ešte veľkú časť financií zo štrukturálnych fondov a naplniť tak programy, ktoré sme deklarovali pred voľbami. Prestaňme sa hašteriť a hľadajme cestu k sebe. V zmysle filozofie – čo je dobré pre Martin, musí byť dobré aj pre mňa. Pre nás všetkých," povedal Danko v príhovore k novým mestským poslancom.

Funkcií sa po zložení sľubu ujalo aj 31 poslancov MsZ, z nich je 23 staronových. V martinskom MsZ je 22 nezávislých poslancov, traja sú za SaS, dvaja za SNS a po jednom je za Smer-SD, OKS, Doma dobre a koalíciu OĽaNO, KDH, Sme rodina.

Danko získal v komunálnych voľbách 5631 hlasov (29,77 percenta) z 18.914 platných hlasov. Volebná účasť v Martine dosiahla 41,54 percenta.