Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Seminár Alice Masaryková a Slovensko predstaví dcéru T. G. Masaryka

Tomáš Garrigue Masaryk, nedatovaná snímka. Foto: TASR

Osobná účasť na seminári bude podmienená epidemiologickou situáciou a aktuálnymi pravidlami pre účasť na podujatiach.

Martin 9. júna (TASR) - Najstaršiu dcéru prvého československého prezidenta Tomáša Garriguea Masaryka a prvú predsedníčku Československého Červeného kríža Alicu Masarykovú predstaví seminár Alice Masaryková a Slovensko (Emancipovaná žena v tieni veľkého otca). Uskutoční sa vo štvrtok 17. júna na pôde Slovenského národného múzea (SNM) v Martine a prostredníctvom online streamu. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.

"Podujatie sa bude zaoberať osobnosťou najstaršej dcéry prvého československého prezidenta optikou vybraných tém – sociálna práca, žena v politike, dcéra významného muža, emancipácia ženy a jej postavenie v spoločnosti. Osobitná pozornosť bude venovaná miestu Slovenska v živote Masarykovej a jej rodiny," uviedla Kiripolská.

Upozornila, že osobná účasť na seminári bude podmienená epidemiologickou situáciou a aktuálnymi pravidlami pre účasť na podujatiach. "Prípadní záujemcovia sa môžu prihlásiť na adrese hana.zelinova@snm.sk," doplnila.

Seminár Alice Masaryková a Slovensko sa koná pri príležitosti 55. výročia jej smrti. "Vznikol v spolupráci s Masarykovým ústavom a Archívom Akadémie vied Českej republiky, Historickým ústavom Slovenskej akadémie vied, SNM v Martine a Veľvyslanectvom Českej republiky na Slovensku," dodala Kiripolská s tým, že viac informácií a odkaz na stream nájdu záujemcovia na stránke SNM.