Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Stav piatich pacientov UNM v Martine sa po útoku vo Vrútkach zlepšuje

Na snímke vyšetrovatelia na mieste po útoku muža na Spojenej škole vo Vrútkach 11. júna 2020. Pri incidente zomreli dvaja ľudia. Päť osôb je zranených, medzi nimi aj deti. Útočníkom na Spojenej škole vo Vrútkach bol jej bývalý žiak. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Pri incidente v škole vo Vrútkach prišli o život dvaja ľudia, medzi zranenými sú aj deti.

Martin 15. júna (TASR) - Zdravotný stav piatich pacientov Univerzitnej nemocnice Martin (UNM), ktorých hospitalizovali po štvrtkovom (11. 6.) incidente v spojenej škole vo Vrútkach, sa zlepšuje. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa UNM Katarína Kapustová.

"Pani učiteľku cez víkend preložili z ARO na JIS kliniky hrudníkovej chirurgie. Aj chlapca dnes preložili z ARO na JIS detskej kliniky, kde máme hospitalizovanú aj jeho spolužiačku. Príslušníci polície naďalej ostávajú na úrazovom oddelení," uviedla Kapustová.

Pri incidente v škole vo Vrútkach prišli o život dvaja ľudia, medzi zranenými sú aj deti.

Bývalý žiak mal vojsť do školy, kde rozbil sklenenú výplň. Následne mu podľa prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského kládol odpor zástupca riaditeľa školy, ktorého útočník smrteľne zranil. Muž potom vbehol do najbližšej triedy a napadol učiteľku a dve deti. Útočníka prenasledoval z miesta činu školník, ktorý sa ho pokúsil zadržať napriek tomu, že bol sám zranený. Útočníka následne zastrelila polícia.