Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Martin zrekonštruuje tržnicu spolu s prevádzkovateľom za 72.000 eur

Erb mesta Martin Foto: Heraldický register

Celková hodnota investície je 72.000 eur, pričom mesto na tento účel vyčlenilo 30.000 eur a spoločnosť Retas 42.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Martin 18. marca (TASR) – Mesto Martin zrekonštruuje mestskú tržnicu vďaka spoločnému projektu s jej prevádzkovateľom, akciovou spoločnosťou Retas. Celková hodnota investície je 72.000 eur, pričom mesto na tento účel vyčlenilo 30.000 eur a spoločnosť Retas 42.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Celková úprava tržnice sa uskutoční vo viacerých etapách. „Prvým krokom k zlepšeniu súčasného stavu je práve začatá rekonštrukcia spevnenej plochy trhoviska, ktorá bola v zlom technickom stave. Pre Martinčanov by mal byť už v máji pripravený nový kultúrnejší priestor trhoviska, adekvátny dôležitosti a návštevnosti tohto miesta. Spoločnosť Retas navyše zrekonštruuje trhové stánky, ktorým dá nový náter, nové predajné pulty a nové striešky. Počas sezóny by mali byť v priestore tržnice doplnené stojany na bicykle, lavičky a betónové kvetináče zamedzujúce vjazdu vozidiel,“ uviedla hovorkyňa mesta Martin.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo spustiť rekonštrukciu mestskej tržnice. Verím, že zrekonštruovaná tržnica ožije nielen zákazníkmi, ale predovšetkým, že sa opäť stane atraktívnym miestom pre regionálnych predajcov, pestovateľov či remeselníkov,“ podotkol primátor Martina Andrej Hrnčiar.

Predseda predstavenstva a. s. Retas René Pálffy vysvetlil, že na spevnenej ploche trhoviska bolo množstvo nerovností, obrubníkov, jám a výtlkov, ktoré chodcom znepríjemňovali pohyb a mohli zapríčiniť úrazy. „Navyše sa tam striedali rôzne povrchy ako asfalt, betón či zámková dlažba a počas dažďov sa vytvárali rozsiahle kaluže, čo komplikovalo situáciu chodcom. Priestor trhoviska by mala podstatne vylepšiť nová zámková dlažba, ktorá bude vyspádovaná smerom do novo osadených chodníkových žľabov pre odvod dažďovej vody, čím by mali zmiznúť aj kaluže,“ uzatvoril Pálffy.