Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Martinčania sa môžu objednať na testovanie cez aplikáciu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V aplikácii bude možné zvoliť konkrétne miesto, odberný tím a čas.

Martin 20. januára (TASR) - Mesto Martin využije na skríningové testovanie na ochorenie COVID-19 aplikáciu, prostredníctvom ktorej sa záujemcovia môžu prihlásiť na konkrétne miesto a čas. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej zverejnia aplikáciu od stredy a prihlasovanie spustia v piatok (22. 1.) od 20.00 h.

Pripomenula, že mesto zabezpečí v sobotu (23. 1.) a v nedeľu (24. 1.) otvorenie 44 dočasných testovacích miest. "Uvedomujeme si, že testovanie v zime je rozhodne iné ako novembrové. Preto sa ho snažíme Martinčanom a všetkým, ktorí sa v Martine budú chcieť testovať, čo najviac uľahčiť. V každej mestskej časti bude niekoľko testovacích miest, prevažne v interiéri. Objednávanie bude realizované prostredníctvom aplikácie, ktorá bude spolu s podrobným návodom na prihlásenie na webovej stránke mesta," priblížil primátor Martina Ján Danko.

V aplikácii bude možné zvoliť konkrétne miesto, odberný tím a čas. "Samozrejme, otestovať sa budú môcť aj záujemcovia, ktorí nemajú v Martine trvalý pobyt. A to aj v prípade, že nebudú nahlásení prostredníctvom aplikácie. V takomto prípade však musia rátať s tým, že objednaní klienti budú uprednostnení," doplnila hovorkyňa mesta.