Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

MIKULÁŠ: Budúcim strojným mechanikom ponúkajú štipendium a uplatnenie

Erb mesta Liptovský Mikuláš Foto: Heraldický register

Zárukou uplatnenia budúcich absolventov podľa neho je, že požiadavka na vzdelávanie strojných mechanikov vzišla až od siedmich okolitých výrobných firiem.

Liptovský Mikuláš 21. mája (TASR) – Stredná odborná škola polytechnická v Liptovskom Mikuláši zvýraznila ponuku pred necelým rokom zriadeného nového študijného programu mechanik strojov a zariadení o motivačné štipendium s cieľom zvýšiť pretrvávajúci nepostačujúci záujem o tento perspektívny odbor.

„Môžeme prijať 24 žiakov, no aktuálne máme túto kapacitu naplnenú iba spolovice. Zdá sa to až nepochopiteľné, lebo je to jedinečná príležitosť. Úspešní absolventi majú prakticky garantované trvalé zamestnanie v niektorej z viacerých tunajších strojárskych firiem,“ zdôraznil pre TASR riaditeľ školy Drahomír Krčmárek.

Zárukou uplatnenia budúcich absolventov podľa neho je, že požiadavka na vzdelávanie strojných mechanikov vzišla až od siedmich okolitých výrobných firiem. „Chcú si takto s našou pomocou vychovať chýbajúcich mladých odborníkov. Preto nám teraz poskytli aj prostriedky na spomínané motivačné štipendiá,“ vysvetlil.

„Tento univerzálny študijný program má široké uplatnenie na trhu práce v akýchkoľvek automatizovaných prevádzkach. Všetci deviataci v liptovskom regióne dostali od nás informačný leták. Dúfame, že rodičia mysliaci na perspektívne pracovné uplatnenie svojich detí, zareagujú na našu ponuku,“
dodal Krčmárek.