Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Motocyklista zaplatil za riskantné predchádzanie životom

Príčinou tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v nedeľu 9. augusta 2015 popoludní na hlavnej ceste medzi Podturňou a Liptovským Hrádkom, bolo riskantné predchádzanie kolóny vozidiel motocyklistom. Ten následne neprežil náraz do odbočujúceho traktora. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Podľa zistených okolností nerešpektoval dopravné značenie a cez dvojitú pozdĺžnu čiaru predchádzal kolónu vozidiel.

Podtureň 10. augusta (TASR) – Príčinou tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v nedeľu 9. augusta popoludní na hlavnej ceste medzi Podturňou a Liptovským Hrádkom, bolo riskantné predchádzanie kolóny vozidiel motocyklistom. Ten následne neprežil náraz do odbočujúceho traktora.

"Podľa zistených okolností nerešpektoval dopravné značenie a cez dvojitú pozdĺžnu čiaru predchádzal kolónu vozidiel. Pred nimi jazdiaci traktor signalizoval odbočenie vľavo, motocyklista prudko zabrzdil, spadol a narazil do kolesa vlečky traktora," opísala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Pri zrážke utrpel 29-ročný muž viaceré vážne poranenia, ktorým podľahol priamo na mieste nehody. O jeho záchranu sa márne pokúšali privolaní hasiči, zdravotníci i leteckí záchranári. Celkové škody na havarovaných motorových vozidlách sa pohybujú na úrovni 5000 eur.