Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

Múzeum v Liptovskom Mikuláši prišlo o rekonštrukciu depozitára

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Primátor zdôraznil, že napriek maximálnemu úsiliu radnice na zabezpečenie nenávratného príspevku sa stavebné práce nezačali ani začiatkom tohto mesiaca.

Liptovský Mikuláš 3. júla (TASR) – Liptovskomikulášske mestské Múzeum Janka Kráľa prišlo o schválenú investíciu v hodnote viac ako 800.000 eur s rozhodujúcou podporou z eurofondov do rekonštrukcie depozitára. Projekt treba dopracovať a zhotoviteľ ho preto nestihne zrealizovať v stanovenom termíne do konca októbra.

Primátor Ján Blcháč zdôraznil, že napriek maximálnemu úsiliu radnice na zabezpečenie nenávratného príspevku sa stavebné práce nezačali ani začiatkom tohto mesiaca. „Prichádzame o túto jedinečnú možnosť. Veľká škoda, že naši predchodcovia si nedokázali ustrážiť termíny,“ prízvukoval Blcháč.

Mestská projektová manažérka Jana Kormaníková vysvetlila, že zhotoviteľ mal počítať s časovou rezervou, lebo dostal v čase oboznamovania sa s projektovou dokumentáciou pred podpisom zmluvy informáciu o potrebe dopracovania dokumentácie po asanácii objektu a vykonaní následného geologického prieskumu.

Primátor dodal, že časovú tieseň spôsobila aj nečinnosť externého verejného obstarávateľa ešte v minulom roku. Podľa podpísanej mandátnej zmluvy mal definovať zákazku, kritériá a vyhodnotiť predložené ponuky na realizáciu projektu. Nedodržal pôvodný termín 30. 11. 2014 a nekonzultoval s mestom prípravu podkladov.