Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Na Kubínsku hoľu sa bude jazdiť bezplatným skibusom

Lyžovačka na Kubínskej holi na archívnej snímke. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Premávka bezplatného skibusu je síce naplánovaná na tohtoročnú zimnú sezónu na prelome kalendárnych rokov, ale OOCR Klaster Orava počíta aj s jej predĺžením v prípade zvýšeného záujmu.

Dolný Kubín 10. novembra (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Klaster Orava vyskúša cez vianočné prázdniny po takmer dvojročnej odmlke prevádzku bezplatného skibusu do lyžiarskeho strediska na Kubínskej holi. Predpokladané náklady na úrovni 1000 eur uhradí dolnokubínska radnica.

Predseda predstavenstva OOCR Maroš Badáň pripomenul, že takáto služba je bežným štandardom vo väčších lyžiarskych strediskách. „Významne pomáha odbremeniť dopravu a záujemcov dovezie v podstate až priamo pod svah. Dúfame, že široká verejnosť ocení a využije tento ústretový krok,“ skonštatoval.

Výkonný riaditeľ Klastra Orava Jozef Kaščák uviedol pre TASR, že sa poučili z nie príliš úspešného prvého pokusu vo februári 2012, keď turisti neprejavili o skibus dostatočný záujem. „Vtedy sa to zorganizovalo narýchlo a nežičili ani snehové podmienky. Teraz sme sa zamerali na tradične najvychytenejšiu časť zimnej sezóny na sviatočnom prelome kalendárnych rokov,“ vysvetlil.

Zároveň uistil, že v prípade zvýšeného záujmu lyžiarskych návštevníkov bude pravidelná premávka skibusu medzi Dolným Kubínom a Kubínskou hoľou pokračovať aj po Novom roku cez víkendy, sviatky a jarné prázdniny. Prevádzkové náklady v hodnote takmer 2900 eur uhradia spoločne OOCR a prevádzkovateľ lyžiarskeho strediska.