Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Na turistický zraz zrakovo postihnutých v Martine prišlo 51 turistov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou majú slabozrakí turisti naplánované rôzne trasy.

Martin 13. mája (TASR) – Na 28. ročníku celoslovenského turistického zrazu zrakovo postihnutých sa v Jasenskej doline zišlo 51 turistov z ôsmich miest. Podľa hovorkyne mesta Martin Jany Kopeckej ho zorganizoval Mestský športový klub zrakovo postihnutých športovcov Martin v spolupráci so Slovenskou asociáciou zrakovo postihnutých športovcov.

Doplnila, že po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou majú slabozrakí turisti naplánované rôzne trasy. "Či už je to Minčol, Malý Lysec, Mažiarky i ústie Slavkovskej doliny. Turistické trasy sú krásne, ale náročnosť im nechýba. Každý si vyberie trasu, ktorá bude zodpovedať jeho schopnostiam a kondícii. V záverečný deň (15. 5.) majú turisti naplánovanú prehliadku Múzea slovenskej dediny v Martine," uviedla Kopecká.

"Som príjemne prekvapený z týchto odvážnych ľudí, ktorí napriek handicapu majú toľko elánu a energie pri napĺňaní svojich cieľov. Len pri takýchto aktivitách dokáže verejnosť spoznať nevidiacich ako ľudí, ktorí dennodenne dokazujú, že takmer všetko sa dá. Stačí len chcieť," povedal martinský primátor Ján Danko.