Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Najväčšia liptovská obec má nového starostu Milana Friča

Volič vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky v obci Martovce, okres Komárno počas Volieb do orgánov samosprávy obcí 2014, 15. novembra 2014. Foto: TASR/Milan Drozd

V okrese Liptovský Mikuláš má nových starostov viacero obcí, Gôtovany, Liptovská Sielnica či Vavrišovo, dve najvýchodnejšie dediny Liptova Važec a Východná, ale aj Závažná Poruba.

Liptovské Sliače 16. novembra (TASR) – Najväčšia obec liptovského regiónu, takmer štvortisícové Liptovské Sliače, má po komunálnych voľbách nového starostu. Milan Frič (NEKA) so ziskom 803 hlasov strieda Jána Ondrejku (KDH, NOVA, SDS, SNS), ktorý získal 614 hlasov.

Zmeny na starostovských stoličkách sa v ružomberskom okrese udiali aj v Liptovských Revúcach či vo Valaskej Dubovej. Tesný rozdiel iba troch hlasov rozhodol o novom starostovi vo Švošove a len o šesť hlasov viac oproti doterajšiemu získal novozvolený starosta v kúpeľnej obci Lúčky.

V okrese Liptovský Mikuláš má nových starostov viacero obcí, Gôtovany, Liptovská Sielnica či Vavrišovo, dve najvýchodnejšie dediny Liptova Važec a Východná, ale aj Závažná Poruba, kde však podobne ako vo Važci nekandidoval doterajší starosta.