Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

Namiesto mazacieho oleja prevážal Poliak v cisterne naftu

Na snímke cisterna s viac ako 31.000 litrami údajne minerálneho oleja, ktorú zadržali na Orave poľskému vodičovi príslušníci finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Žilina. Pomocou prístroja na identifikáciu látok zistili, že sa v nej namiesto mazacieho oleja nachádza nafta. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na vyše 12.000 eur. TASR o tom v piatok 22. mája 2020 informovala hovorkyňa CÚ Žilina Božena Chríbiková. Foto: TASR Colný úrad Žilina

Ťahač s cisternou, ktorý prichádzal z Poľska, zastavili na Orave počas colnej kontroly.

Žilina 22. mája (TASR) - Cisternu s viac ako 31.000 litrami údajne minerálneho oleja zadržali na Orave poľskému vodičovi príslušníci finančnej správy z Colného úradu (CÚ) Žilina. Pomocou prístroja na identifikáciu látok zistili, že sa v nej namiesto mazacieho oleja nachádza nafta. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na vyše 12.000 eur. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa CÚ Žilina Božena Chríbiková.

Ťahač s cisternou, ktorý prichádzal z Poľska, zastavili na Orave počas colnej kontroly. "Podľa dokladov aj vyjadrenia vodiča mal prepravovať mazací olej. Po tom, ako vodič otvoril jednu z nádrží cisternového vozidla, sa hliadke naskytol pohľad na tekutinu, ktorá sa podľa modrozelenej farby a zápachu podobala nafte," uviedla hovorkyňa.

Hliadka finančnej správy odobrala z komôr cisterny vzorky a urobila predbežnú analýzu pomocou spektrometra. Ten podľa hovorkyne vo všetkých prípadoch ukázal zhodu s motorovou naftou. Pohonné látky skončili v sklade zadržaného tovaru. "Ak aj odborná expertíza potvrdí, že ide o naftu, prepadne v prospech štátu a prepravcu neminie pokuta," dodala Chríbiková.