Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Návštevníci Liptovského múzea zažijú netradičnú večernú prehliadku

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Liptovské múzeum v Ružomberku bude otvorené v čase od 18.00 h do 22.00 h, vstup na večernú prehliadku bude každú pol hodinu.

Ružomberok 13. mája (TASR) – Netradičnú večernú prehliadku pre deti i dospelých ponúkne v sobotu 18. mája Liptovské múzeum v Ružomberku.

„Múzeá a galérie v celej Európe sa v sobotu otvoria v netradičných večerných a nočných hodinách. K tejto výnimočnej akcii sa pridáva aj Liptovské múzeum, ktoré pre návštevníkov pripravilo akciu Príbeh nášho múzea. Počas nej bližšie spoznajú jedného zo zakladateľov múzea - Júliusa Kürtiho, ktorý prevedie dejinami múzea, ukáže jeho pôvodné priestory, aj to, ako vyzerali najstaršie expozície,“ priblížil Rastislav Molda z Liptovského múzea.

Návštevníci sa zoznámia i s jedinečnými bronzovými pokladmi z Martinčeka a z Liptovských Sliačov v novej expozícii archeológie.

Ojedinelá večerná prehliadka bude zakončená v expozícii Andreja Hlinku. „Návštevníci zistia, akú úlohu zohral Hlinka pri vzniku Liptovského múzea a ako sa už počas jeho života vytvárala jeho pamätná izba,“ povedal Molda.

Pre deti pripravili organizátori viacero aktivít. Vyskúšajú si, ako sa v praveku mlela múka, ale aj to, ako im dnes pristanú šperky z doby bronzovej, s ktorými sa budú môcť aj odfotografovať.

Liptovské múzeum bude otvorené v čase od 18.00 h do 22.00 h, vstup na večernú prehliadku bude každú pol hodinu.