Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

NDS upozorňuje na víkendovú údržbu tunela Horelica

Diaľničný tunel na Slovensku Čadca - Horelica Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Údržba tunela je naplánovaná na nočné hodiny počas víkendu tak, aby bol komfort vodičov čo najmenej obmedzený.

Čadca 8. mája (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje vodičov na pravidelnú údržbu tunela Horelica na ceste I/11A, ktorú vykoná od piatka 9. mája do nedele 11. mája v čase od 20. do 6. hodiny. TASR o tom informoval hovorca NDS Marcel Jánošík.

Počas údržby tunela bude úplne uzavretá cesta I/11A medzi križovatkou Oščadnica a Tesco, doprava bude presmerovaná na takzvanú "starú" cestu I/11 a usmernená dopravným značením.

"NDS zrealizuje čistiace a servisné práce na technológii a stavbe tunela. Údržba tunela je naplánovaná na nočné hodiny počas víkendu tak, aby bol komfort vodičov čo najmenej obmedzený," uviedol Jánošík.

"NDS sa týmto ospravedlňuje za znížený komfort vo využití cesty I/11A a tunela Horelica v Žilinskom kraji. Zároveň žiada motoristickú verejnosť o dodržiavanie bezpečnosti cestnej premávky a rešpektovanie dopravného značenia," dodal hovorca NDS.

Tunel Horelica, dlhý 605 metrov, sa nachádza v intraviláne Čadce a je súčasťou diaľnice D3.

"Spolu s časťou obchvatu Čadce bol odovzdaný do užívania v októbri 2004. Vzhľadom na skutočnosť, že ide zatiaľ o jednorúrový tunel s obojsmernou premávkou, servis a údržba tunela sa realizuje pri úplnom obmedzení premávky a jej odklone na štátnu cestu I/11," uzatvoril Jánošík.