Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

NEPODARILO SA HO ZACHRÁNIŤ:V Malom Rozsutci skolaboval 41-ročný človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby s lekárom na palube vystúpila na najbližšie dostupnom mieste; na miesto smerovali aj horskí záchranári z Domu HZS v Štefanovej.

Terchová 29. mája (TASR) – Horskí i leteckí záchranári zasahovali v sobotu (28. 5.) v oblasti Malého Rozsutca, kde náhle skolaboval 41-ročný slovenský turista. Napriek rozsiahlej záchrannej akcii, ktorá trvala až do nedeľného rána, sa život turistu zachrániť nepodarilo. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Turista bol v teréne nedostupnom pre letecký zásah. Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby s lekárom na palube vystúpila na najbližšie dostupnom mieste; na miesto smerovali aj horskí záchranári z Domu HZS v Štefanovej.

"Napriek snahe záchranárov sa mužove vitálne funkcie obnoviť nepodarilo. Telo záchranári transportovali do osady pod Malým Rozsutcom a následne k domu HZS, kde ho odovzdali obhliadajúcemu lekárovi a polícii. Akcia sa skončila neskoro po polnoci. Príčinou úmrtia sa bude zaoberať polícia," informuje HZS.