Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Ninis bude štartovať vo Svetovom pohári, vo výhľade šiesta olympiáda

Zo slávnostného sľubu členov výpravy Slovenskej republiky na XXII. zimné olympijské hry 2014 v Soči v Rytierskej sieni Bratislavského hradu 30. januára 2014 v Bratislave. Na olympiáde v Soči (7.-23. februára) sa predstaví 62 slovenských športovcov. Na snímke sánkar Jozef Ninis. Foto: TASR/Michal Svítok

Majstrovstvá sveta sa budú konať 28. a 29. januára v nemeckom Oberhofe.

Čadca 15. novembra (TASR) - Slovenský sánkar Jozef Ninis bude štartovať aj v nadchádzajúcej sezóne Svetového pohára. Nezabránilo mu v tom ani letné zranenie achilovky.

Zranenie znamenalo pokoj na lôžku na takmer dva mesiace. Tréningu som sa začal venovať od prvého septembra a stratená kondícia opäť pomaličky stúpa. Poolympijská sezóna je vždy voľnejšia, ale majstrovstvá sveta a Európy sú samozrejme dôležité,“ pripomenul Ninis podľa oficiálnej stránky Športového centra polície.

Päťnásobný olympionik potvrdil pred začiatkom sezóny na dráhe v lotyšskej Sigulde svoju domácu dominanciu a vyhral slovenský šampionát. Preto verí, že je stále v hre aj o svoj šiesty olympijský štart. „Prečo nie. Ak pôjde všetko ako má, bude fungovať zdravie a budú podmienky, tak nevidím problém,“ dodal Ninis.

Svetový pohár sánkarov odštartuje 3. decembra v Innsbrucku. Majstrovstvá Európy sú na programe 14. a 15. januára v nórskom Lillehammeri. Majstrovstvá sveta sa budú konať 28. a 29. januára v nemeckom Oberhofe.