Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Žilinský kraj

Obec Vavrečka sa snaží rozšíriť nepostačujúcu kapacitu materskej školy

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Laššák

Na tento účel potrebuje zabezpečiť značné finančné prostriedky, ktoré chce čo najskôr investovať do rekonštrukcie doterajšieho objektu formou nadstavby.

Vavrečka 19. augusta (TASR) – Samospráva hornooravskej obce Vavrečka sa usiluje rozšíriť nepostačujúcu 60-miestnu kapacitu obecnej materskej školy. Na tento účel potrebuje zabezpečiť značné finančné prostriedky, ktoré chce čo najskôr investovať do rekonštrukcie doterajšieho objektu formou nadstavby.

"Mrzí nás, že sme neuspeli so žiadosťou o účelovú dotáciu, s ktorou sme sa začiatkom tohto roka obrátili na ministerstvo školstva. Škoda, ale tento neúspech nás nesmie odradiť, aby sme sa posnažili vyriešiť tento problém aj cez iné výzvy na podporu takýchto prospešných projektov," uviedol pre TASR starosta Peter Kružel.

Obec tak podľa neho nemohla vyhovieť piatim žiadostiam rodičov o umiestnenie ich ratolestí do obecnej materskej školy. "V porovnaní s niektorými ďalšími obcami, kde evidujú desiatky nevybavených žiadostí, to ešte nie je dramatická situácia, no chceme byť na ňu vopred pripravení, lebo u nás čoskoro nastane," skonštatoval.

"Schválený nový územný plán počíta s rozvojom individuálnej výstavby rodinných domov. Vavrečka sa bude v blízkej budúcnosti určite významne rozrastať," dodal starosta obce s takmer 1500 obyvateľmi s tým, že tento problém pomohla aspoň čiastočne vyriešiť novootvorená súkromná materská škola.