Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Žilinský kraj

Oldtimer Rallye Tatry 2015 je tento rok v znamení kráľovského purpuru

Ilustračné foto. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Toto podujatie sa postupne vyprofilovalo na najvýznamnejšiu súťaž historických áut na území Slovenska.


Liptovský Mikuláš 20. augusta (TASR) – Tradičné súťažné podujatie Oldtimer Rallye Tatry 2015 dnes predpoludním odštartoval v centre Liptovského Mikuláša 60-členný konvoj vzácnych historických vozidiel. Do nedele 23. augusta absolvujú 382 km po členitých horských cestách v Liptove a na Spiši.

„Tento ročník sa nenesie len tak náhodou v duchu kráľovskej purpurovej farby. Medzi hlavné zastávky na trati dnešnej prvej etapy nádhernou tatranskou scenériou patrili kráľovské mestá Levoča a Kežmarok,“ skonštatoval hlavný organizátor jedného z najprestížnejších stretnutí veteránov na Slovensku Jaroslav Petran.

Symbolickým zvonením odštartoval prvých účastníkov primátor Ján Blcháč. „Všetci sa tešíme, že naše mesto je centrom jedinečného stretnutia ľudí, ktorí majú takúto záľubu a zo všetkých síl sa starajú o svoje naleštené skvosty. Kdekoľvek sa pristavia, zaručene zaujmú davy obdivovateľov,“ prízvukoval Blcháč.

Petran pripomenul, že toto podujatie sa postupne vyprofilovalo na najvýznamnejšiu súťaž historických áut na území Slovenska. „Verím, že zorganizovaním tejto originálnej akcie robíme každoročne radosť nielen aktívnym účastníkom, ale aj divákom okolo ciest a na námestiach,“ dodal.