Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Orava sa nachystala na očakávaný letný nával turistov

Rieka Orava Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Viaceré oravské subjekty cestovného ruchu sa pred letnou sezónou pousilovali pripraviť čo najkomplexnejšiu ponuku rôznorodých služieb.


Dolný Kubín 6. júna (TASR) – Viaceré oravské subjekty cestovného ruchu sa pred začínajúcou sa hlavnou letnou sezónou pousilovali spoločnými silami pripraviť čo najkomplexnejšiu ponuku rôznorodých služieb, výhodných pobytových balíkov a príležitostných podujatí, medzi ktorými dominujú nielen tradičné folklórne slávnosti.

„Turisti prichádzajú do nášho regiónu počas leta hneď z niekoľkých dôvodov. Popri nepreberných prírodných krásach a možnostiach peších výletov či cykloturistiky ich pútajú aj vzácne kultúrno-historické a sakrálne pamiatky,“ uviedol pre TASR riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Klaster Orava Jozef Kaščák.

Spomedzi množstva pripravovaných podujatí spomenul napríklad akcie Podroháčske folklórne slávnosti v Zuberci, Párnickô švábkobraňá, Zázrivské halušky, Trstenská krídlovka, ale i súťaž malotraktorov O habovský kardan či mimoriadne náročný horský triatlon Oravaman s rok čo rok početnejšou medzinárodnou účasťou.

„Pre lepšiu informovanosť návštevníkov nášho regiónu sme v centre Dolného Kubína nedávno otvorili v spolupráci s tamojšou Strednou odbornou školou obchodu a služieb novú turisticko-informačnú kanceláriu,“ dodal Kaščák s tým, že v rámci propagácie pripravili a umiestnili na internet krátky prezentačný film o Orave.