Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Orava sa usiluje dostať do väčšieho povedomia Poliakov

Rieka Orava Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Orava je pre početnú poľskú klientelu veľmi príťažlivým regiónom.

Dolný Kubín 9. apríla (TASR) – Ďalším z množstva konkrétnych krokov oblastnej organizácie cestovného ruchu Klaster Orava ako dostať oravský región do väčšieho povedomia poľských turistov bola trojdňová informatívna návšteva skupiny hotelierov, zástupcov cestovných kancelárií a samospráv z okolia sliezskeho mesta Zawiercie.

"Dokonale nás očarila nádherná prírodná scenéria, komplexná ponuka a vysoká úroveň služieb, ale predovšetkým všadeprítomná ústretovosť veľmi príjemného personálu. Veľkou prednosťou je, že nás nedelia žiadne neprekonateľné rečové a kultúrne bariéry," vyzdvihol Wojciech Dziabek z regionálnej turistickej organizácie.

Zároveň vyjadril presvedčenie, že Orava je pre početnú poľskú klientelu veľmi príťažlivým regiónom. "Máme to sem veľmi blízko. Ak spoločne zapracujeme na účinnom marketingu, dostaneme Oravu do čoraz väčšieho povedomia množstva Poliakov, ktorí sem radi zamieria stráviť dovolenkové dni," zdôraznil Dziabek.

"Určite nie je bez zaujímavosti, že s našimi poľskými priateľmi máme podpísanú dohodu o spolupráci a vzájomnej pomoci pri propagácii. Popritom, že sme im priblížili prírodné a historické krásy, sme prediskutovali optimálne nastavenie pobytových balíkov," dodal predseda predstavenstva Klastra Orava Maroš Badáň.