Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

V najstudenšej slovenskej doline sa skončila úspešná lyžiarska sezóna

Oravská Lesná, archívne foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Proti ďalšiemu predĺženiu prevádzky bol prirodzene slabnúci záujem ľudí.

Oravská Lesná 7. apríla (TASR) – Predĺžený veľkonočný víkend s pomerne veľkým počtom návštevníkov dal definitívnu bodku za zimnou sezónnou prevádzkou lyžiarskeho strediska v najstudenšej slovenskej doline pri Oravskej Lesnej. Prevádzkovateľ ju hodnotí ako jednu z najúspešnejších za uplynulé desaťročie.

"Snehu máme stále viac ako dosť. Keby ho napadalo toľko ako v minulých dňoch, kedy pribudlo približne 80 centimetrov čerstvého prírodného snehu, niekedy v decembri ešte pred Vianocami, nemuseli by sme vôbec technicky zasnežovať naše zjazdové trate," uviedol pre TASR manažér strediska Orava Snow Jozef Fajčák.

Proti ďalšiemu predĺženiu prevádzky bol prirodzene slabnúci záujem ľudí. "Prebúdzajúca sa jar ich už láka skôr na bicykle a do záhradiek. Pre pár lyžiarov sa nám neoplatí zapínať lanové dráhy a upravovať trate. Denná tržba na úrovni niekoľkých desiatok eur by ani zďaleka nepokryla nevyhnutné prevádzkové náklady," skonštatoval.

"Nemá význam to zbytočne siliť. Uplynulá sezóna bola nepochybne jedna z najvydarenejších. Pozitívnym signálom, že sa vraciame do lepších čias spred krízy, je početný návrat Poliakov po niekoľkoročnom útlme, ale i množstvo Čechov, najmä z južnej Moravy. Naše možnosti objavujú aj slovenské rodiny s deťmi," dodal Fajčák.