Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Osobnosťami horských zemí z Liptova sú M. Baran a J. Drobčo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ceny udeľovali slovenským a poľským osobnostiam uplynulý víkend v poľskom meste Żywiec.

Liptovský Mikuláš/Żywiec 6. júna (TASR) – Ocenenie Osobnosť horských zemí získali tento rok dvaja Slováci - starosta Bešeňovej Martin Baran a primár chirurgickej ambulancie v Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši Ján Drobčo. Najpopulárnejšou značkou horských zemí sa stala Tatralandia. Ceny udeľovali slovenským a poľským osobnostiam uplynulý víkend v poľskom meste Żywiec. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

„Liptov opäť obstál v hodnotení. Hodnotiaca komisia ocenila náš región, ktorý je pre mnohých Poliakov top regiónom na trávenie letnej či zimnej dovolenky,“ povedal honorárny konzul Poľskej republiky na Slovensku Tadeusz Frackowiak.

Bešeňová je jednou z najnavštevovanejších obcí na Liptove. „Našej obci sa darí neustále zvyšovať počet prenocovaní a výšku vybranej dane. Vybrané prostriedky sa snažíme spätne investovať do cestovného ruchu a zlepšovať infraštruktúru pre turistov aj našich občanov. Je to pre mňa veľmi motivujúce aj zaväzujúce, že komisia ocenila úspechy našej obce a získal som toto prestížne ocenenie v kategórii politik,“ uviedol starosta.

Cieľom súťaže je popularizovať ľudí, podnikateľov, organizácie, ktorých činnosť a úspechy v horských oblastiach môžu byť vzorom a inšpiráciou pre ostatných a významným spôsobom prispeli k rozvoju horských oblastí na oboch stranách Tatier. Súťaž o Osobnosť horských zemí sa koná pravidelne od roku 2005.